De unge tiltrak opmærksomheden på Kimbrerskuet

20 1. Hovedforløbselever fra Nordjyllands Landbrugsskole deltog i skolens valgfag Cowstyling, som foregik i Messecenter Vesthimmerland midt under Kimbrerskuet. De elever, der havde lyst, stillede til bedømmelse mod garvede udstillere og det bar især frugt for en af eleverne.

Stemningen var intens fredag morgen i det fjerneste hjørne af stalden i Messecenter Vesthimmerland, hvor pensionerede landmænd, entusiastiske udstillere og barnevogne med dagplejebørn fulgte interesserede med i, hvordan 20 studerende fra 1. Hovedforløb på Nordjyllands Landbrugsskole tog hul på anden dagen af deres valgfag Cowstyling, et valgfag hvor de unge lærer at vaske, klippe og mønstre en kvie.

Et par elever stod med hver sin sorte spand i den ene hånd og en køkkenrulle i den anden og havde »lortevagten« bag 10 kvier, mens andre var i fuld gang med hårtrimmere, spraydåser og lak.

Som noget nyt havde Nordjyllands Landbrugsskole i år valgt at holde Cowstyling i forbindelse med Kimbrerskuet, torsdag og fredag.

Her var der torsdag undervisning i, hvordan man trækker og mønstrer en kvie i ringen og undervisning i, hvad man bedømmer efter til et dyrskue. To ting som henholdsvis Nanna Hammershøj, avlsrådgiver ved VikingDanmark, og Erik Haahr Pallesen, Anderstrup Holstein, stod for, mens Ditte Hammershøj, har været tovholder og underviser på valgfaget.

Flere af eleverne var dagen forinden, da valgfaget begyndte, fuldstændig nye i det med at trække med kvier. En af dem var Theis Samsø Møller. Han fik stillet en 10 måneder gammel Praser-datter til rådighed - alle kvierne kom fra Kærgaard Holstein ved familien Hammershøj.

Og samarbejdet mellem ham og kvien gik så godt, at han fredag valgte at trække kvien til bedømmelse mod de garvede udstillere og stod til sidst tilbage med skuets bedste Holstein-kvie.

Blandt andet også derfor var det også en helt høj Ditte Hammershøj, som kunne se tilbage på to dages valgfag over alle forventninger, hvor flere elever endda var blevet i messecenteret torsdag efter de havde »fri« for at få det hele med.

Læs også