Nyt ESG-Bevis giver dokumentation på bæredygtighedsindsats

VKST lancerer nu et nyt ESG-Bevis, der skal hjælpe landmændene med dokumentation af sin bæredygtige indsats på den enkelte bedrift i forbindelse med nye ESG-krav fra den finansielle sektor.

Den finansielle sektor er begyndt at stille krav til den enkelte landmand og landbrugsvirksomhed, hvor denne skal kunne dokumentere, at man arbejder ansvarligt og går ind i kampen mod et bedre klima.

Derfor går VKST forrest og viser vejen og giver en hjælpende hånd til landmændene med et nyt ESG-Bevis.

- Det er et fysisk bevis med et samlet overblik over bedriftens både nuværende og fremtidige indsatser i forhold til klima og bæredygtighed, forklarer Henrik Søndergaard, der er virksomhedsrådgiver med speciale i ESG og bæredygtighed i VKST, og som står i spidsen for det nye produkt.

Eksisterende tiltag bliver synliggjort

- Det kan være uoverskueligt for den enkelte landmand at vide, hvor man skal begynde, når det kommer til bæredygtighed og klima, men med et ESG-Bevis hjælper vi dem hele vejen igennem, så landmanden kan synliggøre over for banken, at han aktivt er med til at bedre skabe et mere bæredygtigt landbrug og en bedre bundlinje, siger Henrik Søndergaard og påpeger:

- For landmændene er altså allerede godt i gang med de bæredygtige tiltag med for eksempelvis pløjefri dyrkning, mere fokus på ledelse, benchmarking osv. De ved måske bare ikke, hvordan de skal synliggøre det.

Med ESG-Beviset vil Henrik Søndergaard sammen med landmanden gennemgå de vigtigste fokuspunkter i ESG, som den finansielle samarbejdspartner efterspørger, og derefter udarbejde en rapport, landmanden kan medbringe til et møde med banken som dokumentation på bedriftens bæredygtighedsindsats.

Bedre bundlinje hos landmændene

ESG-Beviset kommer som opfølgning på det nye bæredygtighedskatalog, VKST præsenterede for et par uger siden. Vicedirektør i VKST, Marlene Sparre Ibsen, fortæller, at kataloget og ESG-Beviset skal hjælpe landmanden til at omsætte bæredygtighed til bedre økonomi og goodwill.

- Det er vigtigt for os, at bæredygtighedstiltag og ESG-krav først og fremmest skaber en bedre bundlinje hos landmændene og tilfører landbrugsvirksomheden værdi, siger Marlene Sparre Ibsen og fortsætter:

- Derfor er det en af vores fornemmeste opgaver som rådgivere at hjælpe kunderne med at omsætte det, de allerede gør, til goodwill – både i banken for at få bedre finansieringsmuligheder, men også for at opnå goodwill hos omverdenen og eksempelvis kunne tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Det hele lander på bundlinjen.

Læs også