Vækstpulje støtter projekt om bæredygtig omstilling af landbruget ved Limfjorden

Norlys Vækstpulje har bevilget sit største beløb nogensinde. Beløbet på 900.000 kroner går til Klimafonden Skives projekt om bæredygtig omstilling af landbruget ved Limfjorden.

Med sin største bevilling nogensinde – 900.000 kroner – vil Norlys Vækstpulje støtte klimaforbedring og bæredygtig omstilling af landbruget ved Limfjorden.

Bevillingen går til den erhvervsdrivende fond Klimafonden Skive, der udvikler projekter, som bidrager til løsningen af nationale og globale klima-, energi- og miljøudfordringer.

Klimafonden Skive vil med landbrugsprojektet ved Limfjorden skabe et synergimiljø, hvor virksomheder på tværs af erhvervssektorer udvikler nye værdikæder og i fællesskab optimerer udnyttelsen af forskellige typer biomasse.

- Vi er i Klimafonden Skive i gang med et skabe et fyrtårnsprojekt for den grønne omstilling af dansk landbrug. Vi vil udpege potentielle markeder, hvor virksomheder på tværs af flere industrisektorer kan samarbejde om at udnytte flest mulige biobaserede ressourcer og reststrømme fra landbruget og fjorden, siger Anne-Mette S. Langvad, projektchef for Klimafonden Skive.

Projektet er opdelt i to faser og skal identificere biobaserede værdikæder for derefter at skabe et forretningssystem, som gør det rentabelt at optimere ressourceudnyttelsen.

- Norlys Vækstpulje giver os mulighed for at påbegynde første fase, der vil bidrage til grundlaget for udviklingen af et blivende og bæredygtigt forretningssystem, der kan replikeres af landbrug og industrivirksomheder nationalt og skabe eksportmuligheder internationalt, lyder det fra Anne-Mette S. Lanvad.

Perspektiver

Norlys Vækstpulje ser projektet som særdeles relevant.

- Det er projekter som dette, der kan være med til at sprænge barrierer på vejen mod et grønnere Danmark. Klimafonden Skive har gang i et meget spændende projekt, som skal udnytte biomasserne forbundet med landbrug. Projektet skal først og fremmest bidrage til grøn omstilling i det lokale fællesskab ved Limfjorden, men på sigt kan det også bidrage nationalt, siger Lene Schilling Muldtofte, der er formand for bestyrelsen i Norlys Vækstpulje Nord, som har bevilget støtten til projektet.

Norlys Vækstpulje uddeler samlet set 50 millioner kroner om året. Fonden udvikler projekter, der bidrager til løsningen af nationale og globale klima-, energi- og miljøudfordringer med afsæt i Skiveegnens ressourcer.

 

Læs også