Pumper på en oversvømmelsesløsning

Vand er noget, man pumper væk, lyder det fra Thomas Birkballe fra vandpumpe.com ovenpå efteråret, vinteren og foråret med oversvømmede marker. Han kan nu præsentere en løsning herhjemme på de mange vandudfordringer.

Efter et efter, en vinter og et forår med oversvømmelser her og der og allevegne ser mange sig om efter lavpraktiske løsninger til at fjerne overfladevand. Thomas Birkballe fra vandpumpe.com har en af dem. Han har nemlig fundet en særdeles praktisk løsning i udlandet i form af en flydende pumpe med navnet WaterMaster.

Den kan fjerne op til 3.200 liter vand pr. minut alt efter forholdene. I hjemlandet Canada har man anvendt pumpen i stort set uændret form de seneste 62 år. I Danmark er det en nyhed.

- Pumpen og konceptet er helt enkelt. En benzindrevet 5,5 hk motor trækker en pumpe, der fjerner vandet gennem en 6”-slange. Det er der i og for sig ikke så meget nyt i, men denne pumpe flyder på vandet og suger det ind gennem en cirkulær flydeponton, der mest af alt ligner en perforeret badering. Når alt vandet er suget op og pumpet væk, står pumpen på bunden og slukker af sig selv, siger Thomas Birkballe i en pressemeddelelse.

Kan tiltale mange

Kapaciteten er opgivet til at være 3.200 l/min. ved 120 meter slange, men Thomas Birkballe minder om, at hvis der skal pumpes langt eller op ad en stigning, vil det naturligvis reducere kapaciteten.

- Hvor selve pumpeenheden består af kendte komponenter, der er sat sammen på en ny måde, er slangen helt ny. Det er i princippet én lang plasticpose på 120 meter, der så kan samles til endnu længere pumpeveje på op til 900 m. Den lette slange gør det nemt for pumpen at holde balancen ude i vandet og er også en fordel under håndtering og transport, oplyser han.

Thomas Birkballe er ikke i tvivl om, at den nye pumpe og hele konceptet bag vil tiltale mange.

- En kommune, der skal have en oversvømmelse væk i en fart af hensyn til tekniske installationer eller f.eks. trafiksikkerheden, en husejer hvor opstigende vand eller voldsomme regnbyger giver problemer eller måske en landmand, der vil hurtigere i marken – alle kan få glæde af pumpen, mener han.

Læs også