bannerPos

Klimatjek: SLF samler tal i ét bilag

- Vores tanke er at gøre det så let for landmanden som muligt at komme i mål med klimatjek. Derfor tilbyder vi at samle oplysningerne, så landmanden hurtigt kan klare indtastningen selv, siger Anders Andersen, udviklingschef i SLF.
23-01-2020 11:54

Arla Foods har nu åbnet for, at landmænd kan indtaste deres oplysninger om bedriften til brug for klimatjek. Der er mange spørgsmål og faktuelle oplysninger, som indgår i bedriftens klimaregnskab, og der er over 200 spørgsmål, som skal besvares, konstaterer rådgivningsselskabet SLF.

- Mælkeproducenter kan i princippet selv finde oplysningerne til klimatjek, men de skal igennem flere systemer som regnskab, markplaner og kvægdatabasen. En række af vores kunder har spurgt, om vi ikke kunne udarbejde et samlet dokument med de oplysninger, som skal bruges. 

- Det har SLF nu udviklet i samarbejde med Syddansk Kvæg, og vi kan med kort tidsforbrug for den enkelte kunde samle talmaterialet i ét tastebilag, som for kunden kan gøre indtastningen endnu enklere. Det gør vi ved at tilgå de forskellige systemer, vi har adgang til, og hvor data ligger, fortæller udviklingschef i SLF og chef for Syddansk Kvæg, Anders Andersen, og fortsætter:

- Vores tanke er at gøre det så let for landmanden som muligt at komme i mål med klimatjek. Derfor tilbyder vi at samle oplysningerne, så landmanden hurtigt kan klare indtastningen selv, siger Anders Andersen.   

Typisk vil kunden tage udgangspunkt i data fra det senest afsluttede regnskab.

 

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next