bannerPos

Klimatjek: SLF samler tal i ét bilag

- Vores tanke er at gøre det så let for landmanden som muligt at komme i mål med klimatjek. Derfor tilbyder vi at samle oplysningerne, så landmanden hurtigt kan klare indtastningen selv, siger Anders Andersen, udviklingschef i SLF.
23-01-2020 11:54

Arla Foods har nu åbnet for, at landmænd kan indtaste deres oplysninger om bedriften til brug for klimatjek. Der er mange spørgsmål og faktuelle oplysninger, som indgår i bedriftens klimaregnskab, og der er over 200 spørgsmål, som skal besvares, konstaterer rådgivningsselskabet SLF.

- Mælkeproducenter kan i princippet selv finde oplysningerne til klimatjek, men de skal igennem flere systemer som regnskab, markplaner og kvægdatabasen. En række af vores kunder har spurgt, om vi ikke kunne udarbejde et samlet dokument med de oplysninger, som skal bruges. 

- Det har SLF nu udviklet i samarbejde med Syddansk Kvæg, og vi kan med kort tidsforbrug for den enkelte kunde samle talmaterialet i ét tastebilag, som for kunden kan gøre indtastningen endnu enklere. Det gør vi ved at tilgå de forskellige systemer, vi har adgang til, og hvor data ligger, fortæller udviklingschef i SLF og chef for Syddansk Kvæg, Anders Andersen, og fortsætter:

- Vores tanke er at gøre det så let for landmanden som muligt at komme i mål med klimatjek. Derfor tilbyder vi at samle oplysningerne, så landmanden hurtigt kan klare indtastningen selv, siger Anders Andersen.   

Typisk vil kunden tage udgangspunkt i data fra det senest afsluttede regnskab.

 

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.
Side 1 af 1772 (35433 artikler)Prev1234567177017711772Next