bannerPos

Landmand tager gerne 50 hektar lavbundsjord ud til fordel for bedre jord

Mælkeproducent Jac Broeders fra Rødekro mener, det vil være både fornuftigt og realistisk at finde 50 hektar jord, han kan bytte sine lavbundsarealer ud med. Finansieringen og bytteprisen er dog en udfordring, erkender han.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
08-02-2019 14:00
- Jeg kan godt se, det er fornuftigt for naturen og landmanden, hvis vi kan komme af med lavbundsarealer. Men kan vi finde den rigtige pris og finansieringen, lyder det fra sønderjysk landmand.

Mælkeproducent Jac Broeders, Tyrholm ved Rødekro, kan godt se perspektiver i det klimaudspil, som Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer i fællesskab har lanceret.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next