To dage med fokus på klima

Velas og Dalum Landbrugsskole inviterer etablerede landmænd og studerende til klimaworkshop.

Sammen med Dalum Landbrugsskole inviterer Velas til Klimaworkshop torsdag den 27. februar og mandag den 9. marts, begge dage klokken 9-16 på Dalum Landbrugsskole i Odense. 

- Klimaet fylder mere og mere i den offentlige debat, og vi vil gerne klæde landmændene på til kunne tage en aktiv rolle i denne debat. Det gør vi blandt andet ved at give deltagerne et overblik over de klimatiltag, de kan gennemføre hjemme på egne bedrifter, samt et solidt fagligt grundlag at støtte sig til, når for eksempel banken eller naboerne snakker klima, fortæller juniorkonsulent hos Velas, Anders Søholm, om baggrunden for workshoppen.

 

For landmænd og studerende

I workshoppen deltager både etablerede landmænd og studerende på Dalum Landbrugsskole, og det er der ifølge Anders Søholm en god grund til.

- Der er et øget fokus på klimaet, både i pressen, befolkningens bevidsthed og på Christiansborg, og det betyder, at man som landmand er nødt til at forholde sig til emnet både nu og i fremtiden. Derfor skal vi have alle generationer med, og samtidig drage nytte af den erfaringsudveksling, der kan ske, når man får forskellige øjne på en sag, og både erfarne landmænd og fremtidens landmænd kommer med input, forklarer konsulenten.

 

Viden og erfaringsudveksling

Workshoppen foregår over to dage, og første dag er dedikeret til at klæde deltagerne på med den nyeste viden inden for klimatiltag på svine- og kvægbedriften samt ude i marken. På workshoppen er der også fokus på klimatilpasning og risikovurdering, hvilket blandt andet er brugbart, når man skal snakke med potentielle købere og banken.

Efterfølgende vil de studerende på Dalum Landbrugsskole dykke ned i de relevante tiltag på deltagernes bedrifter for at undersøge og belyse dem mere uddybende. På workshoppens anden dag udarbejdes der handlingsplaner på baggrund af de studerendes arbejde, og ved præsentationen af handlingsplanerne bliver der mulighed for at erfaringsudveksle.

Læs mere om program og deltagelse via www.velas.dk. Der er tilmeldingsfrist den 17. februar.

Læs også