Skal din by være Årets Landsby 2024?

I år uddeles prisen til en landsby, hvor der er »plads til det gode liv«, og hvor byens mødesteder er nytænkte og giver plads til det nære fællesskab.

Årets Landsby 2024 vil hædre de landsbyer, hvor der er »Plads til det gode liv«. Det er byer, der emmer af inspirerende mødesteder og gode rammer med plads til fællesskaber og aktiviteter for landsbyens borgere i alle aldre.

Temaet vil udforske, hvordan landsbyer nytænker, genanvender og omdanner deres bygninger og byrum, så de skaber nyt liv i landsbyerne, der kan rumme det hele og gode liv.

Det kan være fælleshuse med et væld af anvendelsesmuligheder, nye mødesteder med sociale aktiviteter, en multihal, hvor generationer kan samles i sundhedens og fællesskabets tegn - eller et erhvervshus indrettet i gamle lokaler.

Kort sagt, leder man efter landsbyer, som har nytænkt de fysiske rammer for samvær, både i - men også imellem husene. Noget som giver igen - til hverdagen og fællesskabet, så det bliver mere mangfoldigt, mere bæredygtigt og mere sammen.

Prisen Årets Landsby uddeles af Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark. Komitéen er sammensat af repræsentanter fra de tre partnere. De er stolte af at kunne sætte fokus på essensen af landsbyerne, nemlig at være omdrejningspunkt for det nære, sociale liv og mødet mellem mennesker.

- Vi er begejstret for at præsentere temaet for Årets Landsby 2024. Livet i husene og mellem husene, er dér hvor vi mødes og samles - og det gode liv i landsbyerne opstår. Det handler om at skabe rammer, der ikke lukker sig om sig selv, men derimod åbner sig op mod andre og hinanden. Vi opfordrer alle landsbyer til at ansøge og bidrage, for vi ved, at der er så mange fine og inspirerende eksempler derude, udtaler Helene Simoni Thorup, der er formand for komitéen.

På spil er æren samt en check på 50.000 kroner til vinderlandsbyen, mens anden- og tredjepladsen hver honoreres med 25.000 kroner. Derudover vil vinderlandsbyen fejres med en kåringsfest den 14. september 2024.

Find mere information om krav og vilkår for at blive Årets Landsby 2024.

Læs også