Den almennyttige forening Haver til Maver, der siden 2006 har arbejdet med skolehaver og madoplevelser for børn, har netop åbnet et nyt hovedkvarter ved Frederiksberg Have. Det sker som første skridt i en national strategi om at udbrede konceptet med skolehaver, fælleskøkkener og grønne fællesskaber til hele landet.

Siden 2019 har mere end 30 skoleklasser årligt deltaget i skolehaverne på Frederiksberg, hvor eleverne lærer at dyrke og tilberede egne måltider. Dette arbejde skal nu danne model for kommende regionale centre.

– Vi står klar i starthullerne til at rulle Haver til Maver ud over hele landet. Bestyrelsen er ambitiøs, og jeg er overbevist om, at vi har fundet en fantastisk stærk direktørduo, som tilsammen er tæt på usårlige, når det kommer til kommunikation, ledelse, kommerciel udvikling og tårnhøj faglighed, siger bestyrelsesformand Thomas Færgeman.

Den nye direktion består af Stine Lolk, tidligere direktør for Madens Folkemøde og vicedirektør i Tivoli, og Camilla Roed Otte, der hidtil har været vicedirektør i Haver til Maver og nu bliver programdirektør. Stine Lokl tiltræder 1. juli og Camilla Roed Otte tiltrådte 1. april.

Det skolen mangler

– Alle mine år med at skabe oplevelser, viden og glæde på tværs af generationer og geografi samler sig på forunderligste her i Haver til Maver, som med sine fine gastronomiske haver skaber fysiske fællesskaber og trivsel hos de heldige børn, der får lov at være en del af at så, dyrke, høste, tilberede og spise skolehaverne. Jeg glæder mig til at bidrage til, at mange flere lærer fantastiske Haver til Maver at kende i hele landet, og til at bruge de mange kompetencer, der er opbygget i organisationen til at udvikle brugen af haverne, så andre målgrupper også får glæde af de unikke rammer, siger Stine Lolk, der blandt andet har stået bag madfestivalen Copenhagen Cooking og store kulturprojekter i Tivoli.

Et centralt fokus fremover bliver læring og trivsel i praksisnære rammer. Camilla Roed Otte, der har en ph.d. i uddannelsesforskning og erfaring fra både folkeskole og Red Barnet, bliver ansvarlig for dette område.

– Haver til Maver har noget af det, som skolen i dag mangler. Hos os får børn og unge mulighed for at bevæge sig udendørs i grønne omgivelser. De lærer at dyrke deres egen mad og at lave egne måltider med de friske råvarer, de selv har dyrket. Praksisfaglig, samarbejde og trivsel er i fokus, når børn og unge engageres i Haver til Mavers grønne og fantastiske univers. For når man dyrker jorden sammen, lærer man at være sammen, siger Camilla Roed Otte.

Siden 2019 har mere end 30 skoleklasser årligt deltaget i skolehaverne på Frederiksberg, hvor eleverne lærer at dyrke og tilberede egne måltider. Foto: Haver til Maver.

Siden 2019 har mere end 30 skoleklasser årligt deltaget i skolehaverne på Frederiksberg, hvor eleverne lærer at dyrke og tilberede egne måltider. Foto: Haver til Maver.