Fra køkkenskuffe til catwalk: Løget hyldes på madfestival
Fra gratis økologiske løg til stjernemiddage med løget i centrum. Årets madfestival i København, Copenhagen Cooking 2025, sætter det ydmyge løg øverst på menukortet.

Festivalen Copenhagen Cooking løber af stablen fra fra 15.-24. august 2025. Fotos: Sophie Due - Food Organisation of Denmark
Når Copenhagen Cooking 2025 løber af stablen fra den 15. til 24. august, bliver det med løget som festivalens stjerneskud.
Gader og pladser i hele København forvandles til kulinariske scener, og i år står én råvare særligt i fokus: løget.
- Og så har vi ligesom en musikfestival altid et hovednavn, og i år er det løg – en undervurderet råvare, der tit glemmes i køkkenskuffen, men som vi nu stiller helt frem i spotlyset og hylder for alle dens kvaliteter, siger festivalchef Katja Seerup Clausen i en pressemeddelelse.
Hun lover et væld af oplevelser, hvor løgets mange lag og smagsnuancer bliver udforsket – fra karamelliseret dybde til frisk sprødhed.

Festivalpladsen foregår i Kødbyen i København.
Løg, hemmelige langborde og fransk venskab
Gæster kan blandt andet opleve løget i centrum af middage på Bispebjerg Hospital og hos Lunas Køkken, og på festivalpladsen i Kødbyen uddeles gratis økologiske løg til alle.
Sidste år var det kålen, der fik spotlight, men i år skrælles løget frem som gastronomisk hovednavn.
- Løg er ikke bare noget, der smides i gryden. Det er en magisk smagsgiver, der binder måltidet sammen med både sødme og dybde, friskhed og varme, lyder det fra festivalledelsen.
Copenhagen Cooking 2025 byder desuden på mere end 100 events, herunder en række langbordsmiddage på usædvanlige steder, som Kongens Nytorv og en hemmelig tagterrasse i Frederiksberg Centret.
Årets venskabsregion er Provence, og det markeres med alt fra ratatouille-konkurrence til petanque med præmier.

Flere steder i byen bliver der i løbet af festivalen opsat langborde, der indbyder til hygge.

Der er fokus på mad på festivalen. I år er hovednavnet det ydmyge løg.
Landbrug i dialog med byen
Festivalen skaber også rum for debat og eftertanke. Blandt andet stilles der skarpt på økologisk landbrug og bæredygtighed.
Under debatterne »Vi tager en status på økologien« og »Oksekød med omtanke« deltager både Landbrug & Fødevarer og økologiske landmænd.
På Axelborg kan man samtidig opleve økologiske specialiteter og tage del i høstfejringen fra tagterrassen.
For nu ser festivalchefen blot frem til august, hvor festivalen løber af stablen.
- Nu glæder vi os bare helt vildt til at folde berlinerbordene ud i august og byde vores gæster velkommen til endnu en velsmagende festival fyldt med oplevelser og overraskelser, siger Katja Seerup Clausen.
Copenhagen Cooking 2025 lover en uge, hvor løget får sin fortjente plads på toppen – og hvor København endnu engang bliver centrum for madglæde, fællesskab og kulinarisk opdagelse.
Fredag 15. august kl. 13-15 ruller tre pyntede veterantraktorer gennem København fyldt med danske spiseløg og masser af festivalstemning. På udvalgte pladser deles der gratis løg ud til forbipasserende som startskuddet på Copenhagen Cooking 2025.