Kun 8 procent planlægger måltidet efter grøntsager
En ny analyse fra Landbrug & Fødevarer viser, at halvdelen af danskerne spiser grøntsager dagligt. Mange ønsker dog at øge forbruget, især de unge, men udfordringer som manglende inspiration og hurtigt kedelige grøntsager står i vejen.

Når danskerne planlægger deres måltider, er det oftest kødet, der sætter retningen. Kun 8 procent starter med grøntsagerne. Foto: Colourbox
En ny analyse fra Landbrug & Fødevarer, udarbejdet af Norstat i maj 2025 blandt 1.598 repræsentativt udvalgte danskere, kaster lys over grøntsagernes rolle i danskernes hverdag. Undersøgelsen er offentliggjort i forbindelse med Den Nationale Grøntuge i denne uge.
Analysen viser, at 53 procent af danskerne spiser grøntsager hver dag. Til aftensmaden spiller grøntsager en større rolle end til frokosten.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her