Mortensaften: Aftensmåltid med historisk anledning

Torsdag d. 10. november samler mange danskere sig formentlig om middagsbordet, klar til at sætte tænderne i en saftig andesteg. Men hvorfor fejrer vi egentlig Mortensaften? Hvem var Morten? Og hvorfor spiser vi and?

Kalenderen skriver november, men termometeret afspejler det måske ikke. Men trods usædvanlig høj temperatur for måneden er traditioner sværere at rykke med.

Mange danskere har nok smidt en and i indkøbskurven klar til Mortensaften, som traditionen tro byder på andesteg.

Men hvad er egentlig historien bag traditionen? Det er en historie med mange misforståelser.

Vi kender ham som Morten, men faktisk hed han oprindeligt Martin og var biskop i Tours i Frankrig.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også