Irland vinder 67 medaljer i global steak-konkurrence

Da vinderne af den årlige World Steak Challenge blev offentliggjort i London den 13. november, indløste irsk kød 67 medaljer, hvilket er flere end nogensinde før. Dermed får Irland, ligesom sidste år, flere medaljer end noget andet land, der deltager i konkurrencen.

Irland er kendt for at producere førsteklasses græsfodret kød af højeste kvalitet. Det kendetegn står nu endnu stærkere, eftersom det irske kød efter hård international konkurrence er blevet tildelt 67 medaljer i dette års udgave af World Steak Challenge.

Konkurrencen har siden 2015 testet og vurderet oksekød fra hele verden og tildelt det bedste kød guld-, sølv- og bronzemedaljer.

- De mange irske præmieringer indebærer også, at danske forbrugere nu kommer til at nyde godt af prisvindende udskæringer på restauranter og i dagligvarehandlen rundt om i Danmark, via danske importører, skriver Bord Bia, der er en organisation til fremme af irsk mad og drikke, i en pressemeddelelse.

Flest medaljer

De 67 medaljer giver Irland flere præmieringer end noget andet land i konkurrencen, og Irland bevarer således sin plads på piedestalen. I 2021 indtog Irland nemlig en imponerende rekord, da de modtog 46 guldmedaljer, og i 2022 inkasserede Irland i alt 56 medaljer (guld, sølv, bronze), hvilket var mere end noget andet deltagende land.

- Det er et fænomenalt antal præmieringer; et bevis på den fremragende kvalitet af det oksekød, der produceres her, og det flotte arbejde fra vores dedikerede producenter og loyale kunder, der sætter Irland godt og grundigt på landkortet, siger Linda Madigan, Manager Scandinavia, Board Bia/Irish Food Board.

Juryen består af i alt 17 hold, herunder brancheeksperter, kokke, slagtere og anerkendte madkritikere.

Ribeye mest populær

Alle de 67 irske vinderudskæringer er fra kvæg opdrættet på græs. Ribeye viste sig at være den mest populære bøf og sikrede Irland 27 medaljer, tæt efterfulgt af sirloin, der vandt 21, og mørbrad, der tog 19 medaljer hjem.

Ifølge Bord Bia kan det irske oksekøds høje kvalitet og rige smag til dels tilskrives det irske kvægs kost, som i stor udstrækning er græs. Irsk kvæg har et usædvanligt højt græsindtag på 95 procent, hvoraf det meste kommer fra at være fritgående.

Den grønne ø har den længste græsvækstsæson i Europa, og kvæg fra gårde, der deltager i programmet Bord Bia Sustainable Quality Assurance Scheme, tilbringer mindst 220 dage om året på at græsse udendørs.

Danish Crown Beef har Europas bedste bøf

Danish Crown Beefs bøf vandt titlen som Europas Bedste Steak, da selskabet ved World Steak Challenge i London hev ni guldmedaljer og fire sølvmedaljer med hjem. Desuden vandt selskabet en pris for Worlds Best Fillet Steak, udskåret af oksemørbrad.

- Vi er mega stolte over, at vores kød fra de danske landmænd modtager mere hæder og anerkendelse. Det siger lidt om det store arbejde, vores danske andelsejere og øvrige leverandører lægger for dagen, og det arbejde medarbejderne i Danish Crown Beef bidrager med, så vi kan lave oksekød i absolut højkvalitet, siger CEO i Danish Crown Beef, Finn Klostermann.

De ni guldmedaljer blev vundet under konceptet Norland. Danish Veal, der var med for første gang, tog flere sølvmedaljer. Konceptet er for nylig relanceret af Dansk Kalv på eksportmarkederne.

Læs også