Oplev det vestlige Canada på studietur

Drømmer du om at opleve de storslåede Rocky Mountains og besøge forskellige slags landbrug med meget mere, er det muligt 18.-30. juni i år med dansk rejseleder fra afrejse til hjemkomst.

Det vestlige Canada har en meget storslået natur og masser af landbrug på den tidligere prærie øst for bjergkæden Rocky Mountains.

Vidderne er bare store. Selv om sommeren er der sne at se på bjergtinder og gletschere – og er man bare lidt heldig, ser man for eksempel også en bjørn lunte rundt for at finde noget at spise.

Farmerne har til gengældt travlt i den korte vækstsæson med at få mest muligt ud af afgrøderne, som spænder fra korn til græs og grønsager med mange flere.

På denne studietur fra 18. til 30. juni starter vi i Calgary i staten Alberta. Her møder vi vores lokale guide, som har et indgående kendskab til såvel landbrug som alt muligt andet i den del af Canada.

Fra fortid til nutid

Det er svært helt at forestille sig, hvordan det var for nybyggerne at rejse ind i ukendt land uden veje, butikker, skoler og alt muligt andet i et land, hvor vintrene er lig med barsk kulde.

Derfor skal vi snuse lidt til den del af historien på et besøg hos Bar U Ranch.

Men vi skal selvfølgelig i endnu højere grad besøge moderne, veldrevne farme. Som for eksempel en, hvor der udover de mere almindelige afgrøder også er en stor avl af kartofler. Eller en anden, som dyrker fabriksroer.

Frøavl er også en vigtig del af planteavlen – og vi skal besøge en af de canadiske afdelinger af DLF.

Desuden en farmer, der har specialiseret sig i at fremstille hø af græs og lucerne, som bliver eksporteret eksempelvis til Japan.

Mælkeproduktion kommer vi også til at opleve hos en familie indvandret fra Holland i 2005 – de har en effektiv produktion med 450 HF-køer.

Fra Alberta til British Columbia

Efter flere dage i Alberta kører vi vestover for at opleve Rocky Mountains. Alle, der har været i Jasper National Park og kørt ad Icefields Parkway husker det som en af de helt store oplevelser.

Så den tur tager vi med afstikkere til de mest kendte attraktioner.

Når vi er den oplevelse rigere, flyver vi fra Calgary til Vancouver Island, hvor der også er en masse at opleve.

Her er vi nogle dage, hvor hvalsafari er en mulighed for de, der vil inkludere den oplevelse. En anden dag skal vi på en anden sejltur med, hvor der ofte ses sæler, forskellige fugle og mere.

Efter 12 dage i Canada spækket med oplevelser, flyver vi fra Vancouver tilbage til Danmark.

Se mere om studieturen på rejsogoplev.dk.

Læs også