LDM om klimaråd: - Så himmelråbende, at man ikke engang kan finde artige ord

Klimarådets anbefalinger om afgifter på kød, ost og mælk er så massive, at forbrugerne vil falde fra, lyder det i en skrivelse fra LDM.

- Klimarådets forslag til afgifter på kød og mælk forekommer så himmelråbende, at man ikke engang kan kommentere dem med artige ord.

Sådan skriver LDM (Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter), med formand Kjartan Poulsen i spidsen, i foreningens Ugenyt-brev.

Ifølge LDM så har forbrugerne sådan set udvist en stor forståelse for de prisudsving som især mejeriprodukter har gennemgået de senere år.

- Men når der lægges 2 kroner på mælken og 26 kroner på oksekødet, som klimarådet foreslår og vel tilsvarende omkring 20 kroner på osten, så er resultatet uundgåeligt et markant fravalg fra forbrugerside. Og det er jo også klimarådets hensigt med udspillet. Men der er flere problemer i det, dels vil det gå hårdt ud over erhvervet, og resultatet er blot en eksport af arbejdspladser og øget udledning i udlandet, fortæller LDM. 

Ifølge foreningen er det i modstrid med regeringens udmeldinger, og dels undergraves den forskning, der er i gang for at reducere kreaturernes udledning af drivhusgasser.

- Der synes at være gode udsigter for at finde fodringsmæssige løsninger på at reducere drøvtyggernes udledning af metan, som vil have væsentlig større effekt end afgifter og pisk fra Folketingets side, lyder det fra LDM, som dog finder en forståelse hos Fødevareminister Mogens Jensen (S) om at der stadig skal holdes godt gang i landbrugets forskellige former for arbejdspladser.

- Lad os holde ham fast på det, og huske at omdannelse af en gennemsnitlig mælkeproduktion til planteavlsbrug medfører tab af 10 arbejdspladser, skriver LDM.

alexander@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 55

Læs også