Prisen på oksekød er steget 73 procent: - Det er jo ikke noget, vi landmænd skal skamme os over
Formanden for L&F Kvæg, Christian Lund, afviser politisk indblanding i priserne på hakket oksekød. Han fastholder, at markedet er globalt, og at danske landmænd må tage højde for stigende omkostninger, strengere dyrevelfærdsregler og lønudvikling.

- Vi arbejder i et globalt marked, og vi er nødt til at tjene penge for at reinvestere og investere i de dyrevelfærdsmæssige regler, der er. Og der har vi altså nogle regler i Danmark, som er strammere end i resten af Europa, siger Christian Lund. Arkivfoto: Erik Hansen
Debatten om priserne på oksekød raser.
Senest har blandt andre Socialdemokratiets fødevareordfører Thomas Skriver Jensen oplyst overfor TV 2 Fyn, at prisen på hakket oksekød er blevet »urimelig høj«.
Han henviser til, at prisen er steget med mere end 73 procent på godt fem år.
Fødevareordføreren understreger, at når det går godt i landbruget, bør det også afspejles i forbrugerpriserne.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her