Dansk Jersey fejrede succes’erne

Dansk Jersey kan i år fejre 125-års jubilæum, men det er stadig en race i fremdrift, og jerseykvægbrugerne blev på årsmødet rost for deres omstillingsparathed.

En del af kalvene på Døstrup Nørregård er krydsningskalve, idet 60 procent af køerne insemineres med Y-Vik Blåkvæg og resterende dyr med X-Vik. Der var stor opbakning til Dansk Jerseys årsmøde med 150 tilmeldte til besætningsbesøgene, over 50 udstillere og 110 deltagere til det faglige møde. Sand i sengebåsene har gjort underværker for både bentøj og yversundhed hos køerne på Døstrup Nørregård. Der var dyr i alle hjørner ifølge Lars Bech Hansen, og der blev derfor bygget en ny kviestald i 2017. Der var besøgende i alle aldre på Døstrup Nørregård. Her ses Kasper Stougård sammen med datteren Kornelia til årsmødet. Køerne fodres én gang dagligt med græs, majs, kraftfoderblanding, beskyttet fedt, mineraler, koralalgekalk, valset byg og maxamon-korn.

Rammerne for dette års årsmøde i Dansk Jersey blev sat i Himmerland. Dagen startede hos Dorthe og Lars Bech Hansen, Døstrup ved Hobro, hvor omkring 150 var mødt op for at se den veldrevne besætning.

- Der har været en enorm opbakning til årsmødet, fortalte Pernille Hougaard Jensen, avlsfaglig projektleder, Viking Danmark.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også