Stort sønderjysk fælleskvægmøde

Den 15. marts bliver der afholdt et sønderjysk fælleskvægmøde, hvor der både vil være fokus på faglig viden samt inspiration til et lavere CO2-aftryk og bedre bundlinje

Det kommer til at handle om både politik samt værktøjer til et lavere CO2-aftryk og en bedre bundlinje, når det sønderjyske fælleskvægmøde afvikles tirsdag den 15. marts på Agerskov Kro. Det skriver Syddansk Kvæg i en pressemeddelelse.

Fra Landbrug & Fødevarer Kvæg er der om eftermiddagen besøg af både formanden Christian Lund og sektorens direktør Ida Storm. Sammen mod fremtidens kvægbrug er overskriften, hvor de to vil fokusere på en lang række emner – eksempelvis landbrugsaftalen, der blev indgået tilbage i oktober i fjor, samt CAP-reformen fra EU.

Ud over hvad der rører sig på den politiske slagmark, bliver der også stillet skarpt på klimaregulering, værktøjer og rapsfrø. Andre emner er smittebeskyttelse, dyrevelfærdsloven, den fremtidssikrede stald samt data og ESG på bedriften.

Det er Syddansk Kvæg og Landbrug & Fødevarer, som står bag arrangementet i samarbejde med de fire sønderjyske landboorganisationer Landbrugsrådgivning Syd, LHN, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening.

Allerede om formiddagen har Syddansk Kvæg et fagligt arrangement, hvor tre rådgivere hver har et indlæg omkring protein, opdrætsstrategi samt høj ydelse og effektivitet. Ved det faglige arrangement bliver det samtidig konkretiseret, hvordan den enkelte landmand kan forbedre bundlinjen ved at rykke positivt på klimapåvirkningen.

Syddansk Kvægs faglige arrangement foregår fra klokken 10 til 12 – og indledes med Niels Martin Kraghs formandsberetning, inden der er valg til udvalget bag Syddansk Kvæg.

Læs også