Undgå varmedannelse i fuldfoderet

Tørsyre gør det nemt at undgå varmedannelse i fuldfoderblandingen. Derfor har Brødr. Ewers lanceret tilskudsfoderet Hygiene4Feed

Mælkeproducent Sten Caspersen, Bevtoft har gode erfaringer med Hygiene4Feed og synes både det er effektivt og nemt at anvende. Foto: Claus Haagensen, CHFoto

Mug er skimmelsvamp, som kan producere svampegift. Hverken mennesker eller dyr bør spise mug – heller ikke dine køer. Brødr. Ewers har løsningen til at undgå varmedannelse i fuldfoderet.

- Hygiene4Feed forhindrer varmedannelse og reducerer svampe og gær i foderet. Tilskudsfoderet fra Biochem, som er baseret på kaliumsorbat og citronsyre, er en velafprøvet tysk tørsyre, som vi tog ind i sortimentet sidste forår. Fordelen ved tørsyren er, at det er meget nemt at tildele i fuldfodervognen, fortæller afdelingsleder Peder Gad fra Brødr. Ewers.

En af de mælkeproducenter, som har gode erfaringer med Hygiene4Feed, er Sten Caspersen, Bevtoft i Sønderjylland, der har 200 køer med en gennemsnitlig ydelse på 11.500 kg mælk.

- I sommerhalvåret har vi ofte problemer med varmedannelse i foderet. Vi brugte propionsyre, men det er meget nemmere at bruge Hygiene4Feed ved at hælde pulveret direkte i fuldfodervognen sammen med mineraler og vitaminer, fortæller han og fortsætter:

- Vi trapper dosering af Hygiene4Feed op over en uges tid og hælder derefter op til 400 g tørsyre pr. ton foder med i fuldfodervognen. Det er både nemt, og det reducerer gæringen og forlænger dermed foderets holdbarhed. Et sundt og velsmagende foder betyder nu engang, at dyrene har et højere foderoptag.

Ifølge Peder Gad kan Hygiene4Feed også bruges til at overfladebehandle åbningen af ensilagestakken ved at opløse tørsyren i vand og sprøjte det på ensilageoverfladen. Også det er meget nemt.

Læs også