Kreaturnoteringen er uændret

Feriestemningen er stadig dominerende både herhjemme og i de omkringliggende markeder, hvor lave slagtetal ikke alene matcher en – i Danmark – svagt vigende efterspørgsel, men også er med til at holde prisen oppe på et fornuftigt niveau.

Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning om malkekvæg.

Således fastholder slagterivirksomheden noteringen for uge 31.

- Generelt oplever vi i Europa lave slagtetal her i sommerferietiden, hvilket på mange måder passer fint til markedet lige nu – og i Danmark kører efterspørgslen på lidt lavere blus, idet mange danskere er ude at rejse. De færre dyr til slagtning betyder dog, at vi trods den relativt lavere efterspørgsel er i stand til at fastholde afregningen ud mod andelsejerne på et højt niveau, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

På eksportsiden er det ifølge Danish Crown fortsat de sydeuropæiske markeder, som er toneangivende. De populære rejsedestinationer oplever fortsat en lind strøm af turister fra hele Europa, hvor oksekød står højt på manges feriemenu. Dét, igen kombineret med de lave slagtetal, betyder, at Danish Crown Beef opnår fornuftige priser.

Læs også