En udfordring i arbejdet med kalve er, at de ofte kommer i underskud af E-vitamin i forbindelse med fravænning. Årsagerne hertil kan være, at deres foderoptagelse falder ved fravænning, samt at tidspunktet omkring fravænning er forbundet med forskellige fysiologiske stressorer såsom foderskift fra mælk til fast foder samt flytning af kalve mellem grupper. Disse stressorer kan øge vitamin E-behovet under og efter fravænning, skriver Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab på deres hjemme

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement

Kvæg