Mælkeproducent: Et liv som selvstændig skal ikke være for enhver pris

Lars Donskov Hansen overtog i oktober 2019 en nødlidende ejendom, med alt hvad det indebærer. Han fortæller, at han virkelig har lært noget af sine første år som selvstændig landmand - blandt andet, hvad han skal prioritere i tilværelsen.

Den selvstændige mælkeproducent, Lars Donskov Hansen har lært meget af sine første år som selvstændig. I dag er flaget oppe og smilene store. I år er der blevet tid og overskud til at så en stribe solsikker langs grusvejen. Kalvestalden, som blev renoveret sidste år, er noget af det, som Lars Donskov Hansen er allermest glad for.

- Det, man ikke dør af, bliver man stærkere af, men man må ikke dø i forsøget på at nå derhen. Så vil jeg hellere stå af toget og sige, at jeg engang var selvstændig landmand. For der er altid et liv på den anden side. Jeg er glad for vores liv og har ikke fortrudt at blive selvstændig. Men processen har lært mig, at et liv som selvstændig ikke skal være for enhver pris. Det må ikke koste mig min familie, for hvad er jeg så, hvis ikke jeg har dem, ingenting…

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også