Sådan ser det ud, når verdens smukkeste køer indtager scenen

»Kim Girl« er en sand ekspert i at forberede køer til en af branchens absolut største skønhedskonkurrencer til World Dairy Expo i USA. Her er hendes tips og tricks.

Spørger man Kim Girl, er det slet ikke nogen nem opgave at style køerne for at imponere dommerne. - Det er som en kunst, siger hun. Efter det daglige bad tørres køerne fuldstændigt og fodres med hø, så deres ribben udvider sig, så der opstår en dybde i ribbenene fra top til bund, fortæller Kim Girl. Foto: Rasmus Fouirnaies Vinther Sinding

- En af de første ting vi gør, er at give køerne et dagligt bad, hvilket holder deres hår rent og blødt, og så er det meget nemmere at klippe og soignere dem.

Sådan lyder det fra »Kim Girl« fra Jim Valley Farms i Cumberland, Wisconsin, da hun forklarer, hvordan man forbereder sine køer til den helt store skønhedskonkurrence til World Dairy Expo.

- Efter badet tørrer vi dem fuldstændigt og fodrer dem med hø, så deres ribben udvider sig, så der opstår en dybde i ribbenene fra top til bund, fortæller hun.

- Når vi soignerer køerne, efterlader vi topline-håret, og så bruger vi en føntørrer for at holde håret oppe, fra ryg til rumpe, tilføjer hun.

En kunst

Spørger man Kim Girl, er det slet ikke nogen nem opgave at style køerne for at imponere dommerne.

- Det er som en kunst. Jeg siger altid, at det er en kunstnerisk evne at kunne gøre det her. Det er ikke alle, der kan gøre det. At skabe en visuel ensartethed i håret kræver et skarpt øje og en rolig hånd, siger hun, hvortil hun tilføjer:

- På kvierne efterlader vi en smule hår på maven, hvilket også hjælper øjnene til at opfatte dybden i ribbenene. 

Endeligt er det vigtigt at give køerne »prikken over i’et,« så de virkelig kan skille sig ud fra konkurrenterne:

- Til sidst sprayer vi køerne med en spray, der får dem til at skinne i lyset, så de ligner silke, når de går rundt i ringen. Her går de langsomt rundt for at udvise ynde og elegance.

Dette indhold er bragt i samarbejde mellem Bauer og Effektivt Landbrug.

Læs også