Kreaturnotering dykker igen

Markedssituationen tvinger Danish Crown Beef til at sænke kreaturnoteringen med 50 øre pr. kg i den kommende uge.

Markedssituationen får Danish Crown Beef til at sænke noteringen i kommende uge med 50 øre pr. kg på alle kategorier.

Afsætningen af oksekød til det danske detailmarked er dog efter nogle stille uger kommet en smule op i gear. Ikke dermed sagt, at hverken detailkæderne eller Danish Crown Beef har lagt de seneste hårde måneder bag sig, men der er lyspunkter derude, lyder det fra Danish Crown Beef i en markedskommentar.

- Kundeadfærden har ikke i den forstand ændret sig. Indkøbskurven bærer præg af, at man køber det, man skal bruge – og ikke køber til lager. Når det så er sagt, har vi oplevet en let stigende efterspørgsel på tværs af kategorier – uden at det skal lyde som om, det pludselig vælter ind med ordrer. Det skyldes især, at detailbutikkerne og centrallagrene efterhånden har fået tømt nytårslageret, hvilket giver plads til nye produkter – og her er vi mere end klar til at hjælpe, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Fin eksport

Eksportmarkederne tegner sig fortsat for en fin afsætning, hvor især de sydlige markeder holder ved. Prispunktet er dog fortsat til diskussion i mange kunders optik, hvilket øger behovet for at være skarpe i dialogen.

- Generelt er Sydeuropa stadig et fint marked, men vi kan godt mærke, at kunderne er obs på prissætningen. Der er mange leverandører, som gerne vil være med om buddet, men vi har – foruden mangeårige kundeforhold - et godt ry i markedet for høj kvalitet og stabile leverancer, hvilket giver os en fordel i dialogen med kunderne, Henning Sønnichsen.

De markedsmæssige vilkår gør, at også det private slagteriselskab Himmerlandskød har sænket noteringen i denne uge med 50 øre pr. kg på alle kategorier.

Læs også