Solid og effektiv kvægfodring i maxi-størrelse

Mælkeproducent Tage Lausten har fået større kapacitet i sin kvægfodring med en ny Peecon-fodervogn i den helt store størrelse.

Den blev leveret og taget i brug i slutningen af 2022, men har allerede vist sit værd i den daglige fodring af Holstein-malkekøerne hos Tage Lausten, Løgumkloster, der ejer og driver en stor besætning på 1.500 køer fordelt på to ejendomme.

Det betyder, at der hver dag året rundt skal transporteres og blandes omkring 100 tons foder. Og det var netop større foderkapacitet, der var i fokus, da Tage Lausten skulle udskifte sin daværende fodervogn.

- Det kneb med mængderne, derfor skulle vi have en større fodervogn, fortæller Tage Lausten, der tilføjer, at han også lagde stor vægt på holdbarhed, service og garanti.

Løsningen og valget faldt på den store model af de hollandske Peecon-fodervogne – en 64 kubikmeter Peecon Mammut fodervogn, som Skærbæk Maskinforretning har stået for leveringen af.

- Og den har kørt godt, og alt fungerer, som det skal, lyder det fra Tage Lausten efter de første uger med vognen i drift.

Hurtig læsning og blanding af store mængder foder har vognen opfyldt, og selv den tre-akslede store vogns størrelse har vist sig at være fint manøvredygtig rundt på bedriften og i forbindelse med udfordringen i staldene

Til de store bedrifter

Hos Skærbæk Maskinforretning lægger sælger Thomas Kier ikke skjul på, at det primært er de store bedrifter, der har glæde af den største model indenfor Peecon-fodervogne, som han tilføjer, at man får leveret via Herborg Maskinforretning, der er dansk importør af de hollandske vogne.

Peecon-vognen er en fire-sneglet vertikalblander mixervogn med tre-gears powershift og omkring 300 hk trækkraftbehov – hos Tage Lausten har den 370 hk at starte på. Vognen har en kapacitet på 64 kubikmeter og kan blandt levere op til 28 tons foder pr. blanding.

Og hos Skærbæk Maskinforretning noterer sælger Thomas Kier sig, at den store mixervogn fra Peecon er en vogn, der især henvender sig til de store besætninger med stort foderbehov med cirka 1.000 køer og derover:

- Det er en vogn, vi sælger mange af til plus 1.000 besætninger, og hvor der kan være køer på flere gårde med afstande imellem. Den er relevant både med hensyn til holdbarhed, service og garanti.

Peecon har været kendt i Danmark i årtier ligesom resten af Europa. De senere år har den hollandske fodervogn også fundet vej til det amerikanske marked, hvor kvægbruget er præget af store besætninger.

Læs også