Fokus på røde køer i Hobro

Der blev hædret røde køer, som havde opnået en milepæl, da der forleden var vintermøde blandt de røde køer.

20 køer blev hædret for 100.000 kg EKM. De 20 køer er fra 15 forskellige besætninger og med 14 forskellige fædre. R Fastrup og R David havde hver tre døtre, som blev hædret for 100.000 kg EKM.

Knap 50 RDM’er var samlet til vinterarrangement på Hobro-kanten. Her startede dagen men et oplæg om Arla efterfulgt af en rundvisning. Arla kunne fortælle om, hvordan det hele var startet, hvor mange ansatte de er, hvad de producerer og meget mere.

Dernæst var der hædring af de køer, som i området havde opnået en milepæl.

Blandt andet en ko fra Ulla Frederiksen og Per Møller Kaasing ved Mou, som i 2022 rundede 150.000 kg mælk. Koen er efter Fyn Dolk P og malker stadig i besætningen.

Fra Trine og og Flemming Pedersen ved Gøttrup blev der hædret to køer. En efter R David og en efter R Fastrup. Begge køer blev hædret for 10.000 kg fedt plus protein.

Dernæst blev 20 køer hædret for 100.000 kg EKM – de 20 køer er fra 15 forskellige besætninger og med 14 forskellige fædre. R Fastrup og R David havde hver tre døtre, som blev hædret for 100.000 kg EKM.

Ruth Davids fra Simherd sluttede dagen af med et indlæg om livsydelse og færdigfedning af slagtekøer.

Til indlægget om livsydelse bidrog Lene og Palle Jensen, idet de selv i deres besætning med en ældre stald i Bindslev opnår en livsydelse på 50.000 kg EKM.

De kunne konkludere, at den røde ko har et stort potentiale for at leve længe og slutte med en høj livsydelse.

En anden styrke hos den røde ko er evnen til at levere rigtig gode slagteresultater efter et langt og produktivt liv. Men økonomien i at færdigfede en ko er kompleks, og der er ikke så meget litteratur på området. Derfor vil der indenfor den røde race i år blive dykket endnu længere ned i økonomien ved at færdigfede slagtekøer.

Læs også