Arlas mælkepris er uændret i november

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk er uændret efter 1. november.

Arlas acontopris for både økologisk og konventionel mælk er uændret efter den 1. november. Dermed vil Arlas acontopris for konventionel mælk af den højeste kvalitet være 299,9 øre/kg (40,18 eurocent), mens den for den økologiske vil være 360,36 øre/kg (48,28 eurocent). Priserne er baseret på forskellige kvalitetskriterier såsom indsendte klimatjekdata og bæredygtighedstillæg.

- Den globale mælkeforsyning har stabiliseret sig, og i visse områder i Europa er der tegn på en nedgang i produktionen. Detailsalget fortsætter med at stige, efter det vendte i 3. kvartal, skriver Arla i en kommentar, og tilføjer:

- De globale råvaremarkeder er ved at rette sig efter faldet i august, mens de europæiske markeder bliver stærkere.

Arla hæver pr. 1. november acontoprisen for økologisk mælk i Storbritannien med 2,0 eurocent/kg (15 øre, red). Fremgangen på det britiske marked er drevet af et forbedret produkt- og markedsmix, oplyser koncernen.

Mere mælk i EU

Arla oplyser, at mælkeproduktionen i EU og Storbritannien steg med 0,5 procent i juli.

- Både fedt- og proteinindholdet i mælken lå et godt stykke over sidste års niveau, hvilket øger den energikorrigerede produktion med 1,6 procent i juli, lyder det fra koncernen.

Den amerikanske mælkeproduktion faldt ifølge Arla med 0,2 procent i august.

- Både fedt- og proteinindholdet i mælken ligger et godt stykke over sidste års niveau, hvilket øger den energikorrigerede produktion med 0,9 procent år-til-år, lyder det fra koncernen, der tilføjer, at New Zealands produktion af mælketørstof faldt med 0,7 procent i august.

Hvad angår ost, har vi ifølge Arla i den seneste måned set de største stigninger på Gouda og Edam, hvor EEX-priserne på Gouda er steget med 8 procent.

Høje flødepriser

Markedet for mælkepulver har været meget optimistisk de seneste par uger. Som en konsekvens af en lavere mælkeindvejning og høje priser har producenter af mælkepulver hævet deres priser.

Endelig kommenterer Arla også markedet for smør:

- De europæiske priser på fløde har fortsat været høje i oktober, hvilket giver en bedre bulk-pris på smør. Det europæiske bulk-marked for smør er i balance. På verdensplan er de amerikanske bulk-priser på smør fortsat meget højere end i EU og Oceanien (EU indtager andenpladsen).

Læs også