Flere malkninger med nye robotter

Mens de gamle robotter fra 2004 kæmpede for at nå op på to malkninger pr. ko i døgnet, lokkede to nye robotter efter blot 10 dage Britt Brøchner-Nielsens køer op på 2,8 malkninger.

Med en gennemsnitlig vaske- og påsætningstid på 39 sekunder når køerne ikke at blive irriterede i V300-robotterne. Malkningen blev fulgt nøje, da Britt Brøchner-Nielsen og DeLaval bød indenfor til Åben Stald i Vroue. Køerne vænnede sig hurtigt til de nye robotter, og Britt Brøchner-Nielsen har efterhånden vænnet sig til, at alt kan klares fra skærmen ved robotten, så hun ikke som tidligere er tvunget ind på kontoret for at foretage ændringer og få oplysninger. I år har Britt Brøchner-Nielsen også investeret i en ny Cormall-foderrobot til det smalle foderbord. Tidligere på året blev madrasserne skiftet, da underlaget ikke kunne mere, selvom dugen stadig var i fin stand efter 15 år. De nye madrasser er med vand.

- Vi stod mellem valget om at slide det hele ned for så at trække os tilbage inden for de næste fem år eller investere og blive her lidt længere. Vi valgte det sidste, så nu skulle vi gerne fortsætte i hvert fald 10-15 år endnu, fortæller Britt Brøchner-Nielsen, der i år har fået installeret to nye malkerobotter, lagt vandmadrasser i sengebåsene og sendt en ny foderrobot ud på fodergangen til de 135 årsk&o

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også