bannerPos

Fødevareministeren vil hjælpe betrængte kvægkødproducenter

Slagterierne har ad flere omgange sat afregningspriserne for okse- og kalvekød ned i kølvandet på corona-krisen. Allerede før påske var der slagtekalveproducenter, som producerede med underskud efter et samlet fald i afregningsprisen på omkring en krone kiloet. Arkivfoto

AF: FLEMMING ERHARD

JOURNALIST
24-04-2020 15:14
Fødevareminister Mogens Jensen (S) har ifølge en mail fra Miljø- og Fødevareministeriet til Effektivt Landbrug stor forståelse for oksekødsbranchens situation. Sektorformand i Landbrug & Fødevarer, Christian Lund, glæder sig over, at ministeren er velvillig over for ønsker fra organisationen til hjælpeforanstaltninger.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er imødekommende over for en håndfuld forslag fra Landbrug & Fødevarer til, hvordan de betrængte producenter af okse- og kalvekød kan hjælpes igennem corona-krisen.

Det melder formanden for L&F Kvæg, Christian Lund, efter et møde fredag med ministeren.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.
Side 1 af 1853 (37043 artikler)Prev1234567185118521853Next