Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

KVÆG-IT Når man har tre ejendomme med Heatime – der registrerer brunst hos køer – og systemet går ned, kan man godt blive desperat.

Lige præcis det var en landmand fra Thisted ude for en dag tidligere på året. Uden Heatime er der ingen brunstregistreringer, og det går ud over antallet af insemineringer. En fejl, der kan blive rigtig dyr, hvis den ikke blive rettet med det samme.

- Vi er vant til, at når folk henvender sig, vil de helst have rettet en fejl dagen før den er opstået. Så vi er klar til at rykke meget hurtigt ud, fortæller Jess Juul Ellegaard, IT konsulent i Jysk IT.

Selvom det var lige op til en fridag, blev en af Jysk ITs teknikere sendt nord på med værktøjskassen. Da problemet blev analyseret, viste det sig, at det var TDC-boksen, der var stået af. Klokken 15 samme dag kunne han pakke sammen og køre hjem efter at have fået Heatime på alle tre kvæggårde til at køre igen.

- Vi leverer IT-løsninger til fire – fem brancher. Det er en fordel fordi det er med til at sikre en bemanding, så vi altid kan rykke hurtigt ud, forklarer Jess Juul Ellegaard.

 

Grundlaget er landbrug

Det er 34 år siden Jysk IT blev grundlagt for at sikre landbruget de rigtige IT-løsninger. Basis er altså landbrug, og i dag er ti medarbejdere specialiserede i de programmer og den IT, som bruges af landbrug.

- Vi er fortrolige med programmer til fodringsanlæg, ventilationsanlæg, malkeanlæg og for eksempel kodrivere. Og med i alt omkring 45 ansatte har vi altid power nok til at yde support, slår Jess Juul Ellegaard fast.

Om dagen sidder der altid fire – fem teknikere klar til at supportere kunder med problemer. Om natten er en telefonsvarer garant for, at man bliver kontaktet tidligt næste morgen, hvis der opstår et IT-problem uden for almindelig arbejdstid.

 

Infoskærme populære

Lige nu er det et helt nyt område, der er på vej frem inden for landbruget. Infoskærme, hvor de ansatte for eksempel kan følge bedriften og se, om der er rutiner, der kan forbedres.

En gang hørte den slags kun til på fine kontorer. Nu skal de også sidde i frokostrummet, på værkstedet eller staldkontoret.

- Vi sælger løsninger, der kan holde til de skrappe betingelser, der er i et staldmiljø. Det er der meget få leverandører, der gør, og vi har derfor mærket en kraftigt øget efterspørgsel efter den slags produkter, fortæller Jess Juul Ellegaard.

jba

Læs også

Tilskudsprodukt blåstemplet af metaanalyse
Produkt reducerer den bakterielle proteinnedbrydning i vommen
Danish Crown Beef: Fortsat fokus på smittetrykket
Gratis undersøgelser for abort fortsætter i år
Nyfødt kalv dræbt af ulv
Få kalven uskadt igennem de første 14 dage