Husk at få taget Salmonella-kvartalsprøver
Besætninger, som er gået fra salmonellaniveau 2 til salmonellaniveau 1, skal udtage kvartalsblodprøver. Ellers risikerer man en indskærpelse eller partshøringer fra Fødevarestyrelsen.

Besætninger, som er gået fra niveau 2 til niveau 1, skal huske at få taget kvartalsblodprøver. Arkivfoto.
Det er vigtigt at huske at få taget kvartalsprøver for Salmonella Dublin, hvis man er gået fra niveau 2 til niveau 1. Det gælder for besætninger, som har været placeret i niveau 2 indenfor det seneste år, skriver Seges i KvægNyt.
Man skal udtage kvartalsprøver hver tredje måned indtil et år efter, at ejendommen er kommet i niveau 1.
Her skal der hver tredje måned udtages otte blodprøver på de yngste kalve over tre måneder. Og prøverne skal være fra kalve, som har været på ejendommen i mindst tre uger.
Også nye smittede
Kravet gælder også nysmittede besætninger, der kun i en kortere periode har været i niveau 2 og derfor ikke har været forpligtet til at tage kvartalsprøverne.
Hvis man flytter kvæg, som er ældre end seks måneder, til levebrug, skal blodprøverne udtages hver tredje måned i to år efter, at ejendommen er placeret i niveau 1.
Får man ikke taget prøverne, risikerer man fremover, at Fødevarestyrelsen vil sende indskærpelser og partshøringer, lyder det i KvægNyt.
teba