bannerPos

Sådan kan rådgivere og dyrlæger hjælpe landmanden bedre

Efteruddannelsen har rustet både rådgivere og dyrlæger til bedre samarbejde på staldgangen.

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
14-08-2020 13:28
Tværfaglighed og samspillet mellem kvægrådgiver og dyrlæge har været i fokus for 24 kursister de sidste tre år på efteruddannelsen »Fremtidens Kvægrådgivning«.

- Det handler dybest set om at spille hinanden gode i stedet for at beskytte sig selv og sine egne tal. Det dur ikke, at man står og tænker, at det, dyrlægen siger om goldkofodringen, ikke kommer til at virke, men at man lige venter med at sige det, til man er alene med landmanden for at markere sig selv. Det skal være et samarbejde, fortæller kvægrådgiver Rasmus Bygum Krarup, D&K Gruppen, der den 20. august afslutter det tre år lange efteruddannel

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next