Atypisk mælkefeber kan måske reduceres med græs og foderfedt

Forsøg i besætninger, som har udfordringer med atypisk mælkefeber, har vist, at der måske er en sammenhæng mellem foderrationernes indhold og hyppigheden af atypisk mælkefeber i stalden. Græs og foderfedt kan muligvis reducere tilfældene i den enkelte besætning.

Mælkeproducent Niels-Henrik Hjerrild fra Munke-Bjergby har haft udfordringer med atypisk mælkefeber i sin jerseybesætning. Efter jul begyndte han at tilsætte 150 gram bergafedt pr. ko dagligt. Og siden har han ikke oplevet atypisk mælkefeber i stalden.

Atypisk mælkefeber rammer oftest jerseybesætninger og adskiller sig fra almindelig mælkefeber ved, at koen får symptomerne senere i laktationen. Nogle besætninger har ikke problemer med atypisk mælkefeber, mens andre kan have fra få til adskillige tilfælde om året.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også