bannerPos

Laura er årets elev 2020

Årets elev blev Laura Meier Lassen. Foto: Christian Carus

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
25-02-2020 14:15
Med høj musik, guldkonfetti og stående bifald fra kongressens 2.200 deltagere blev Laura Meier Lassen kåret til årets elev. En titel der blev uddelt for første gang i kongressens historie.

For første gang i Kvægkongressens historie skulle årets elev findes blandt 27 kandidater, der var indstillet af arbejdsgivere og landbrugsskolerne.

Tre nominerede blev klappet op på scenen til Tina Turner-sangen »Simply the best«, hvorefter der blev vist en lille film af de tre nominerede.

De nominerede var Anja Kock, elev hos Anita og Niels Erik Maegaard, Ringe, Laura Meier Lassen, elev hos Per Hougaard, Døstrup ved Hobro samt Michael G. Nielsen, elev ved Uwe Matzen, Løgumkloster.

Med guldkonfetti dalende ned fra oven vandt Laura Merier Lassen titlen.

Nye ideer

Under nomineringen lagde arbejdspladsen blandt andet stor vægt på Lauras store forståelse for produktionen, og at det var hende, som kom med ideer til en ombygning, ideer som de andre ikke havde tænkt på, og som i dag er blevet til et endeligt resultat.

Nordjyllands Landbrugsskole, hvor den nordjyske elev tager landmandsuddannelsen, fremhævede, at hun er teoretisk dygtig og formår at koble teori og praksis sammen.

- Vinderen er dygtig, en god medarbejder, udadvendt, ser muligheder og har en faglighed i top. Personen er ambitiøs og har en enorm viljestyrke, lød det fra juryens begrundelse.

Laura modtog et gavekort på 6.000 kroner samt en gokarttur for arbejdspladsen. På Andenpladsen kom Michael G. Nielsen, mens Anja Koch kom på tredjepladsen.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 55 15 87

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next