bannerPos

Programmet for årets kvægkongres er klar

Det endelige program for Kvægkongressen er nu klar.

Christian Carus

Journalist(Kvæg)
10-01-2019 12:00
Finansministeren er hovedtaler på kongressen, der byder på mere end 70 sessioner fordelt over to dage, samt valg til L&F Kvægs bestyrelse.

I dag, 10. januar, er det endelige program for årets kvægkongres offentliggjort. Kongressen foregår i MCH Herning Kongrescenter den 25.-26. februar.

Forsiden af programmet prydes af radio- og tv-vært Mads Steffensen, professor Marina von Kayserlingk fra University of British Columbia, direktør for Tænketanken Frej Marie-Louise Boisen Thøgersen, driftsleder Sune Nøhr og finansminister Kristian Jensen.

Kristian Jensen er årets hovedtaler og giver sit bud på, hvordan landbrugets rolle ser ud i fremtidens Danmark.

Mads Steffensen fungerer som ordstyrer på sessionen »Mads og mellemlederne«, hvor fire udvalgte mellemledere diskuterer forskellige dilemmaer.

Marina von Kayserlingk videregiver den nyeste viden om management i overgangsperioden efter kælvning.

Marie-Louise Thøgersen drøfter, hvordan man som landmand kan være med til at skabe den nødvendige relation til forbrugeren, der giver »license to produce«.

Sune Nøhr fortæller om sine erfaringer med fasefodring af goldkøer.

De fem personligheder er dog kun en brøkdel af, hvad de to dage i Herning kommer til at byde på. Således er der over 70 sessioner til at gøre kvægbrugere og rådgivere endnu klogere på deres erhverv.
 

Valg til bestyrelsen

Efter den obligatoriske morgenkaffe bliver kongressen vanen tro indledt af formanden og sektordirektøren for L&F Kvæg, Christian Lund og direktør Ida Storm, der aflægger årets beretning, inden landboforeningernes kandidater til valget i L&F Kvæg-bestyrelsen bliver præsenteret. Valget afvikles den 25. januar mellem klokken 8.30 og 16.00.

Som en nyt tiltag byder Kvægkongres 2019 på et særligt spor tiltænkt udenlandske medarbejdere. Det foregår på engelsk og har fokus på, hvordan det er at arbejde på en dansk kvægbedrift.

Med offentliggørelsen af det endelige program er der også åbent for tilmelding til kongressen. Det foregår på kvægkongres.dk, hvor man også kan finde det fulde program.

 

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer