bannerPos

Programmet for årets kvægkongres er klar

Det endelige program for Kvægkongressen er nu klar.

Christian Carus

Journalist
10-01-2019 12:00
Finansministeren er hovedtaler på kongressen, der byder på mere end 70 sessioner fordelt over to dage, samt valg til L&F Kvægs bestyrelse.

I dag, 10. januar, er det endelige program for årets kvægkongres offentliggjort. Kongressen foregår i MCH Herning Kongrescenter den 25.-26. februar.

Forsiden af programmet prydes af radio- og tv-vært Mads Steffensen, professor Marina von Kayserlingk fra University of British Columbia, direktør for Tænketanken Frej Marie-Louise Boisen Thøgersen, driftsleder Sune Nøhr og finansminister Kristian Jensen.

Kristian Jensen er årets hovedtaler og giver sit bud på, hvordan landbrugets rolle ser ud i fremtidens Danmark.

Mads Steffensen fungerer som ordstyrer på sessionen »Mads og mellemlederne«, hvor fire udvalgte mellemledere diskuterer forskellige dilemmaer.

Marina von Kayserlingk videregiver den nyeste viden om management i overgangsperioden efter kælvning.

Marie-Louise Thøgersen drøfter, hvordan man som landmand kan være med til at skabe den nødvendige relation til forbrugeren, der giver »license to produce«.

Sune Nøhr fortæller om sine erfaringer med fasefodring af goldkøer.

De fem personligheder er dog kun en brøkdel af, hvad de to dage i Herning kommer til at byde på. Således er der over 70 sessioner til at gøre kvægbrugere og rådgivere endnu klogere på deres erhverv.
 

Valg til bestyrelsen

Efter den obligatoriske morgenkaffe bliver kongressen vanen tro indledt af formanden og sektordirektøren for L&F Kvæg, Christian Lund og direktør Ida Storm, der aflægger årets beretning, inden landboforeningernes kandidater til valget i L&F Kvæg-bestyrelsen bliver præsenteret. Valget afvikles den 25. januar mellem klokken 8.30 og 16.00.

Som en nyt tiltag byder Kvægkongres 2019 på et særligt spor tiltænkt udenlandske medarbejdere. Det foregår på engelsk og har fokus på, hvordan det er at arbejde på en dansk kvægbedrift.

Med offentliggørelsen af det endelige program er der også åbent for tilmelding til kongressen. Det foregår på kvægkongres.dk, hvor man også kan finde det fulde program.

 

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next