bannerPos

Programmet for årets kvægkongres er klar

Det endelige program for Kvægkongressen er nu klar.

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
10-01-2019 12:00
Finansministeren er hovedtaler på kongressen, der byder på mere end 70 sessioner fordelt over to dage, samt valg til L&F Kvægs bestyrelse.

I dag, 10. januar, er det endelige program for årets kvægkongres offentliggjort. Kongressen foregår i MCH Herning Kongrescenter den 25.-26. februar.

Forsiden af programmet prydes af radio- og tv-vært Mads Steffensen, professor Marina von Kayserlingk fra University of British Columbia, direktør for Tænketanken Frej Marie-Louise Boisen Thøgersen, driftsleder Sune Nøhr og finansminister Kristian Jensen.

Kristian Jensen er årets hovedtaler og giver sit bud på, hvordan landbrugets rolle ser ud i fremtidens Danmark.

Mads Steffensen fungerer som ordstyrer på sessionen »Mads og mellemlederne«, hvor fire udvalgte mellemledere diskuterer forskellige dilemmaer.

Marina von Kayserlingk videregiver den nyeste viden om management i overgangsperioden efter kælvning.

Marie-Louise Thøgersen drøfter, hvordan man som landmand kan være med til at skabe den nødvendige relation til forbrugeren, der giver »license to produce«.

Sune Nøhr fortæller om sine erfaringer med fasefodring af goldkøer.

De fem personligheder er dog kun en brøkdel af, hvad de to dage i Herning kommer til at byde på. Således er der over 70 sessioner til at gøre kvægbrugere og rådgivere endnu klogere på deres erhverv.
 

Valg til bestyrelsen

Efter den obligatoriske morgenkaffe bliver kongressen vanen tro indledt af formanden og sektordirektøren for L&F Kvæg, Christian Lund og direktør Ida Storm, der aflægger årets beretning, inden landboforeningernes kandidater til valget i L&F Kvæg-bestyrelsen bliver præsenteret. Valget afvikles den 25. januar mellem klokken 8.30 og 16.00.

Som en nyt tiltag byder Kvægkongres 2019 på et særligt spor tiltænkt udenlandske medarbejdere. Det foregår på engelsk og har fokus på, hvordan det er at arbejde på en dansk kvægbedrift.

Med offentliggørelsen af det endelige program er der også åbent for tilmelding til kongressen. Det foregår på kvægkongres.dk, hvor man også kan finde det fulde program.

 

Forlængelse af køresilo gav maksimalt straksfradrag

Landsskatteretten mente, at en forlængelse af to køresiloer var en bygningsbestanddel til stalden. Derfor kunne landmanden trække hele udgiften til forlængelsen fra som straksfradrag, skriver Seges på Landbrugsinfo.dk.

Svinenoteringen falder igen

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

igus åbner digital innovations messen 2020

Mere end 100 motion plastics innovationer viser hvordan kunderne kan reducere omkostninger og forbedre deres teknologi

Opfrisk kursus i sprøjtebevis hurtigst muligt

Miljøstyrelsen har på grund af corona-krisen givet dispensation for de sprøjtecertifikater, der er udløbet efter 1. september 2019. Men dispensationen løber kun frem til den 31. december, så man bør hurtigst muligt få opdateret sit bevis, siger rådgiver.

Ny skadevolder får økologer til at så vårhvede i november

Bygfluens larve har de seneste år taget 30 procent af udbyttet i vårhvede. Derfor eksperimenterer økologer nu med at så vårhveden i november, hvilket ser ud til at give flere fordele i økologisk planteavl.

FirstFarms starter 2020 med millionoverskud

Landbrugskoncernen FirstFarms, der driver landbrug i Østeuropa, kom ud af første kvartal 2020 med et overskud før skat på 6,9 millioner kroner. Koncernen fastholder sine forventninger til hele året på trods af de usikre markedsvilkår.
Side 1 af 1848 (36948 artikler)Prev1234567184618471848Next