bannerPos

Programmet for årets kvægkongres er klar

Det endelige program for Kvægkongressen er nu klar.

Christian Carus

Journalist
10-01-2019 12:00
Finansministeren er hovedtaler på kongressen, der byder på mere end 70 sessioner fordelt over to dage, samt valg til L&F Kvægs bestyrelse.

I dag, 10. januar, er det endelige program for årets kvægkongres offentliggjort. Kongressen foregår i MCH Herning Kongrescenter den 25.-26. februar.

Forsiden af programmet prydes af radio- og tv-vært Mads Steffensen, professor Marina von Kayserlingk fra University of British Columbia, direktør for Tænketanken Frej Marie-Louise Boisen Thøgersen, driftsleder Sune Nøhr og finansminister Kristian Jensen.

Kristian Jensen er årets hovedtaler og giver sit bud på, hvordan landbrugets rolle ser ud i fremtidens Danmark.

Mads Steffensen fungerer som ordstyrer på sessionen »Mads og mellemlederne«, hvor fire udvalgte mellemledere diskuterer forskellige dilemmaer.

Marina von Kayserlingk videregiver den nyeste viden om management i overgangsperioden efter kælvning.

Marie-Louise Thøgersen drøfter, hvordan man som landmand kan være med til at skabe den nødvendige relation til forbrugeren, der giver »license to produce«.

Sune Nøhr fortæller om sine erfaringer med fasefodring af goldkøer.

De fem personligheder er dog kun en brøkdel af, hvad de to dage i Herning kommer til at byde på. Således er der over 70 sessioner til at gøre kvægbrugere og rådgivere endnu klogere på deres erhverv.
 

Valg til bestyrelsen

Efter den obligatoriske morgenkaffe bliver kongressen vanen tro indledt af formanden og sektordirektøren for L&F Kvæg, Christian Lund og direktør Ida Storm, der aflægger årets beretning, inden landboforeningernes kandidater til valget i L&F Kvæg-bestyrelsen bliver præsenteret. Valget afvikles den 25. januar mellem klokken 8.30 og 16.00.

Som en nyt tiltag byder Kvægkongres 2019 på et særligt spor tiltænkt udenlandske medarbejdere. Det foregår på engelsk og har fokus på, hvordan det er at arbejde på en dansk kvægbedrift.

Med offentliggørelsen af det endelige program er der også åbent for tilmelding til kongressen. Det foregår på kvægkongres.dk, hvor man også kan finde det fulde program.

 

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next