Hvorfor vi ikke »bare« dyrker flere planter til fødevarer
Der er brug for at hæve vidensniveauet om fødevareproduktion og klimaaftryk - også i den offentlige debat, mener skribenten bag dette debatindlæg.

Det er ikke så nemt for landmænd at lægge deres markproduktion om til flere plantebaserede fødevarer, for eksempel linser, mener skribenten. Foto: Ditte Tranberg
Af Carina Christine Skovmøller, Syngenta, Head of Business Sustainability Nordic
Vores fødevareproduktion og vores klimaftryk går hånd i hånd, da cirka 25 procent af Danmarks klimaftryk kommer fra landbruget. Derudover står vi overfor en global fødevarekrise, der gør, at vi skal overveje, hvordan vi vil bruge vores arealer mest effektivt.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her