Skal vi virkelig afvikle danskproducerede fødevarer?
Hvis man skulle følge Enhedslistens forslag om at halvere husdyrproduktionen i Danmark, vil det kun blive en tabersag for klimaet, skriver Torben Povlsen.

»Hvis vi ikke producerer fødevarer, vil de blive produceret i udlandet, hvor vi ikke kan holde producenterne op til de høje danske standarder for klimaeffektivitet og bæredygtighed«, skriver Torben Povlsen. Arkivfoto
Af Torben Povlsen, formand, L&F Centrovice
Vi skal halvere antallet af køer og grise på de danske gårde. I hvert fald hvis det står til Enhedslisten, som er kommet med deres forslag til, hvordan vi i dansk landbrug skal omlægge landbruget.
Det viser en manglende tro på, at vi kan lykkes med den grønne omstilling i fødevaresektoren.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her