bannerPos

Derfor er jeg med på lørdag

Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.

AF: DEBATINDLÆG

18-11-2020 10:36

Af Peter Rosendal, Knudsbølvej 31, Jordrup ved Kolding, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug

På lørdag er der demonstration i både København og Aarhus. Det støtter jeg helt op om – sammen med fiskere, erhvervsfolk, almindelige borgere og andre landmænd. 

Målet er fuldt. Nu må vi sige STOP. Vi har fået en magtbegærlig regering, der udsteder påbud uden om Folketinget og sætter politi og hær til at handle ulovligt over for sagesløse borgere. Det må stoppe.

Det handler om en epidemilov, der sætter folkestyret ud af kraft. Det handler om grundlovsbrud på grundlovsbrud. Magtfuldkommenheden betyder også, at regeringen ikke lytter til en bred gruppe af fagfolk, inden man træffer sine beslutninger. Det handler om, at regeringen har slagtet et helt erhverv – de næste står nu for tur. Det handler om, at regler, uden faglig indsigt, ødelægger det faglige miljø så mange steder på vores arbejdspladser.

Det må stoppe nu i respekt for Grundloven, for demokratiet og for folkestyret.

Derfor er jeg med på lørdag, og jeg håber, at rigtig mange vil bakke op.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next