bannerPos

Landbrugsstyrelsens pjece skal fjernes – nu!

Debatindlæg

14-05-2019 10:24

Af Lise Bech, Hjedsbækvej 19, 9530 Støvring. MF, Dansk Folkeparti, landbrugs- og fødevareordfører

Det er kommet mig for øre, at Landbrugsstyrelsen har udgivet en pjece om: »Det gode kontrolbesøg«. Jo tak, men hvis indholdet er fakta, så benægter jeg fakta – og forholder mig i stedet til Grundloven.

Af pjecen kan jeg læse, at »…Kontrolløren må gerne gå alene rundt, også uden at det er aftalt med dig…«. Derudover står der, at »…hvis det vurderes nødvendigt også privat beboelse og biler…«.

Det er selvfølgelig absurd. Jeg nåede lige præcis ikke at hive fat i miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, så blev valget udskrevet, men pjecens indhold er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt.

Danske landmænd skal kontrolleres. Det er vigtigt, at dyrevelfærden er i top i de danske stalde. Tingene skal gå ordentligt til, og derfor skal samfundet sikre, at der er styr på tingene. Men embedsværket glemmer, at landbrug er meget mere end bare en virksomhed.

Et landbrug er familie, historie og dansk tradition. Det er også miljø, natur, afgræssende køer – for det er jo altså landmanden, der varetager og passer hederne og engene, holder lysåbne arealer frie for træer, osv.

Derfor siger jeg en stor tak til de danske landmænd. Dansk landbrug er fundamentet i dansk økonomi og rimer derfor også på velfærd. Uden et godt dansk landbrug vil statens husholdningsbudget løbe løbsk. Det er ikke et Danmark, jeg ønsker.

Landbrug og miljø – en vindersag

Selv om jeg er regnskabsuddannet, så prioriterer jeg ikke bundlinje højere end miljø, men også her er dansk landbrug en vindersag. En sikker vej til flere klimagasser og dårligere miljø er at flytte landbrugsproduktionen til Østeuropa eller endnu længere væk. I Danmark vil aftensmaden være den samme, men der vil bare stå »Made in Romania«. Det er prisen, når idealisterne reformerer.

- Tingene skal gå ordentligt til, og derfor skal samfundet sikre, at der er styr på tingene. Men embedsværket glemmer, at landbrug er meget mere end bare en virksomhed

En fuldstændig sikker vej til at jage unge landmænd fra at opfylde deres ambitioner er at udgive pjecer om, at kontrollanterne gerne må undersøge privat beboelse og private biler.

Grundlovens § 72 siger netop, at boligen er ukrænkelig. Retorikken i sådanne pjecer er uspiselig og helt sikkert i strid med grundlæggende principper om retssikkerhed. Det er samtidig skadeligt for klima, natur og økonomi.

Genvælg mig, og jeg forfølger også denne sag til dørs, ligesom jeg har forfulgt de urimelige ammoniakregler for husdyrbrug, indførslen af krydsoverensstemmelse på § 3-arealer – og i særdeleshed de nylige pesticidforbud.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next