Monokultur er blevet fyord – bryd med det!
I realiteten er der mulighed for at arbejde sig væk fra, monokulturen. Det er der ud fra et landbrugsfagligt og agronomisk perspektiv.

Når landbruget beskrives, så er det ikke sjældent, at man hører skribenter malende beskrive »landet« som tapetseret af monokulturer af hvede-, byg-, majs- og rapsmarker. Måske skal der nytænkning til, pointerer Tænketanken Frej.
Af Iben Krog Rasmussen, medstifter & direktør i Tænketanken Frej
Hvor mange sorter eller arter dyrker du på en given mark på din ejendom?
Med udgangspunkt i statistikkerne dyrker du med stor sandsynlighed kun én art, og tilmed kun én sort på hver enkelt mark. Spørgsmålet er så, hvorfor du gør sådan. Fordi naboen gør det? Fordi din far gjorde det? Din farfar?
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her