bannerPos

Monokultur er blevet fyord – bryd med det!

Når landbruget beskrives, så er det ikke sjældent, at man hører skribenter malende beskrive »landet« som tapetseret af monokulturer af hvede-, byg-, majs- og rapsmarker. Måske skal der nytænkning til, pointerer Tænketanken Frej.

AF: DEBATINDLÆG

20-05-2020 15:24
I realiteten er der mulighed for at arbejde sig væk fra, monokulturen. Det er der ud fra et landbrugsfagligt og agronomisk perspektiv.

Af Iben Krog Rasmussen, medstifter & direktør i Tænketanken Frej

 

Hvor mange sorter eller arter dyrker du på en given mark på din ejendom?

Med udgangspunkt i statistikkerne dyrker du med stor sandsynlighed kun én art, og tilmed kun én sort på hver enkelt mark. Spørgsmålet er så, hvorfor du gør sådan. Fordi naboen gør det? Fordi din far gjorde det? Din farfar?

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Sojahøsten går ud over stepperne i USA

De amerikanske landmænd i Midtvesten høster på livet løs. En ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium viser, at især høsten med sojabønner er kommet godt i gang. Derimod halter høsten med majs en anelse efter normalen.

Samarbejde giver pote i marken

Samarbejdet mellem rådgiver, ejer og traktorfører på Nordgaarden har udviklet sig til et robust koncept. Det medfører, at der ikke er store problemer med for eksempel græsukrudt eller sædskiftesygdomme. Planter  6-7

Den vigtige start af vinterhvede

Niels Nordgaard ser en klar positiv virkning af DAP-gødning umiddelbart efter såning af vinterhvede. Og mikronæring kommer med ved alle kørsler i marken.

Tredelt driftsledelse på Nordgaarden

- Det centrale styreredskab er vores markprogram, hvor alle tre parter hele tiden kan se aktuelle opgaver i marken opdateret på deres mobil eller pc, fortæller Niels Nordgaard.

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.
Side 1 af 1932 (38631 artikler)Prev1234567193019311932Next