bannerPos

Monokultur er blevet fyord – bryd med det!

Når landbruget beskrives, så er det ikke sjældent, at man hører skribenter malende beskrive »landet« som tapetseret af monokulturer af hvede-, byg-, majs- og rapsmarker. Måske skal der nytænkning til, pointerer Tænketanken Frej.

AF: DEBATINDLÆG

20-05-2020 15:24
I realiteten er der mulighed for at arbejde sig væk fra, monokulturen. Det er der ud fra et landbrugsfagligt og agronomisk perspektiv.

Af Iben Krog Rasmussen, medstifter & direktør i Tænketanken Frej

 

Hvor mange sorter eller arter dyrker du på en given mark på din ejendom?

Med udgangspunkt i statistikkerne dyrker du med stor sandsynlighed kun én art, og tilmed kun én sort på hver enkelt mark. Spørgsmålet er så, hvorfor du gør sådan. Fordi naboen gør det? Fordi din far gjorde det? Din farfar?

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next