bannerPos

Stop hetzen mod minkavlerne

"Den hetz, vi er udsat for, skal stoppe øjeblikkeligt.", skriver læserbrevskribenten. Foto: Lasse Ege Pedersen.

AF: DEBATINDLÆG

17-09-2020 10:26

Af : Lasse Jensen, formand for Han Herreds Pelsdyravlerforening og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Blegebrøndevej 43, 9690 Fjerritslev

Vi minkavlere er kommet i skudlinjen i den offentlige debat, efter at flere nordjyske minkfarme er blevet ramt af Covid-19.

Hjørrings borgmester Arne Boelt burde mane til ro i og omkring sit lokalsamfund, men nu puster også han til ilden med meldingen om, at alle smittede dyr bør aflives.

Lyt dog til Fødevarestyrelsens beredskabschef, som udtaler, at den samlede risiko for, at smitten slipper ud fra minkfarmene, er lav – og at der derfor ikke er nogen som helst grund til at slå besætningerne ned. 

Arne Boelt har også udtalt, at minkavlerne bør udvise ekstra omtanke. Sig mig, hvad tror han egentlig, vi gør? Samvittighedsfulde minkavlere gør naturligvis alt for at holde sygdom ude af bedrifterne, men vi kan altså ikke gøre for, at coronaen er kommet til Danmark. Tro mig: Vi er i forvejen underlagt nogle ekstremt strenge restriktioner, især hvis bedriften rammes af pandemien.

Minkavl i Danmark og særligt her i det nordjyske skaber både beskæftigelse og indtægter, hvilket ikke mindst lokalpolitikere med ansvar burde have respekt for.

Derfor må og skal den hetz, vi er udsat for, stoppe øjeblikkeligt.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next