bannerPos

Vis lederskab i S og V

AF: DEBATINDLÆG

23-10-2020 14:07
Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

Af Christian Lund, formand for SLF

Når man ser, hvordan ulykkerne i form af coronasmitte vælter ned over vores landmandskolleger med produktionsgrenen minkavl, står jeg aldeles uforstående over det politiske spil og fokus på Christiansborg.

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under, hvis ikke for coronasmitte, så for de saneringsprogrammer, der er iværksat tilsyneladende alt for sent.

Minkavl og pelsdyrindustri i Danmark er i verdensklasse og har gennem årene skæppet rigtig godt i valutakassen. Det har været en stor del af beskæftigelse og værdiskabelse i landdistrikterne og skabt velstand i hovedstadsområdet, hvor folk fra hele verden er strømmet til Copenhagen Furs auktioner.

Bæredygtig beklædning

Ikke nok med, at corona plager og truer minkavlerne. Også Veganerpartiet og flere venstrefløjspolitikere medvirker til at skabe usikkerhed om anvendelsen af skind og pels til beklædning.

Det er virkelig en sørgelig tendens, synes jeg. For skind og pels har siden menneskehedens oprindelse været blandt de mest holdbare og bæredygtige beklædninger. Det bør vi da fortsætte med, når vi er dygtige til det.

Derfor er det trist, at yderliggående politiske strømninger skal være anledning til at påvirke markedet, modebranchen og priserne i negativ retning.

Stå sammen

Jeg vil derfor opfordre de ansvarlige partier hen over midten af Folketinget til at stå sammen om at sikre en optimal håndtering af minksituationen, så minkavl og pelsindustri sikres en fremtid i Danmark.

Samtidig skal der tages ordentligt hånd om de helt uforskyldt ramte minkfarme og deres familier, så de sikres en fremtid i erhvervet.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next