Overvågningskameraer skal snart registreres

Som selvstændig landmand og virksomhedsejer skal man fremover registrere sine overvågningskameraer i Politiets Kameraregister til efterforskning.

Politiets Kameraregister – også kaldet Polcam – har eksisteret i over to år, og det har vist sig at være et nyttigt værktøj i politiets efterforskningsarbejde og i forhold til identificering af gerningsmænd. 

Men hvis man vil undgå at få en bøde, så skal man være opmærksom på, at der i år kommer nye regler for området med overvågningskameraer, oplyser firmaet Jysk IT, som selv sælger overvågningsløsninger. 

- Det gælder tv-overvågning af områder – typisk en vej, plads eller lignende – der benyttes til almindelig færdsel. Udover at registrere nye overvågningskameraer skal man fremover også registrere i systemet, hvis man ændrer sine installationer, skriver firmaet.

Nyttig

Et stigende antal landbrugsbedrifter benytter sig af overvågningskameraer, fordi teknologien på flere områder kan være en hjælp. Den tendens mærker de tydeligt hos Jysk IT. 

- Optagelserne kan dokumentere adfærd overalt og bruges som værn mod smittefare, aktivister eller personer med ulovligt ærinde. De kan også bruges til efteruddannelse ved at evaluere udførte, filmede arbejdsopgaver, forklarer Simon E. Nielsen, Key Account Manager ved Jysk IT.

Kameraløsningerne bruges både ude og inde. De kan for eksempel installeres i indkørsler, ved porte, stalde, stuehuse og lignende steder for at give et overblik over, hvem der færdes på og omkring ejendommene..

På politiets hjemmeside kan man læse mere om registrering af sine overvågningskameraer. Her vil der også komme information om, hvornår datoen for ordningens ikrafttræden ligger fast. 
 

Læs også