Mere end 300 hektar kommunal jord er sat i udbud

Vejen Kommune udbyder nu en række jordlejekontrakter for en 4-årig periode. Arealerne ligger som endnu usolgte erhvervsgrunde samt til fremtidssikring af byudvikling.

Hvis borgerne er interesseret i at leje kommunal jord til enten markdrift, afgræsning eller høslæt, er det nu de skal slå til. Vejen Kommune udbyder over 40 jordlejekontrakter hen over sommeren.

Samlet set udbyder Vejen Kommunen 300 hektar jord, fordelt over hele kommunen. Særligt i områderne omkring Brørup, Holsted, Jels, Rødding og Vejen er der mange kontrakter i udbud.

Vejen Kommunes arealer ligger på nuværende tidspunkt til salg som erhvervsgrunde eller for at fremtidssikre byudvikling i og omkring de enkelte byer på længere sigt.

- Vi lejer størstedelen af vores jord ud. Det er vigtigt for os, at vores marker og arealer ikke blot står hen i græs og venter på en potentiel køber, men at jordstykkerne fortsat driftes og er til gavn for landmændene i mellemtiden, fortæller Vagn Sørensen (V), formand for Udvalget teknik og miljø.

Jordlejekontrakterne er i udbud hver fjerde år og den kommende lejeperiode gælder fra 1. januar 2023 til 31. december 2026. Udbuddet slutter torsdag den 4. august 2022, kl. 12.00. Alle kontrakter og information om udbuddet kan findes på: www.vejen.dk/jordudlejning

Læs også