+1,60 kroner: Kreaturnoteringen får samme løft som svinenoteringen
Forbedret indtjening, bedre salgspriser og et ønske om at styrke andelsejernes likviditet fik Danish Crown til at hæve noteringen for både grise og kreaturer med 1,60 kroner. Særligt på kreaturer er lav udbud og høj efterspørgsel i særligt Sydeuropa med til at presse priserne op.

Arkivfoto
Det varme forårsvejr har øget efterspørgslen på okse- og kalvekød, samtidig med at udbuddet er lavt. Det får priserne til at stige på langt de fleste markeder.
- Vi har løftet priserne ganske betragteligt i takt med noteringen de seneste måneder, og det arbejde fortsætter, for der er stadig en god handel med stort set alle dele af kreaturet. Dog må vi sige, at vi ser en tendens til, at forbrugerne på det danske marked handler mere ind i kampagner, men det er ikke noget, der slår ud i salgspriserne, fordi udbuddet fortsat er småt, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige beretning.
Det danske restaurationsmarked trækker især på burgerkød, mens salget i detailhandlen holder et stabilt niveau. I Sydeuropa meldes om fortsat god afsætning i Spanien og Italien, mens Grækenland tøver.
- En kombination af et højt prisleje og et lidt faldende forbrug har gjort, at grækerne ikke for alvor er kommet på banen. Samtidig er der konkurrenter i markedet fra lande med lavere notering. Det gør, at vi flytter lidt på salget af Dansk Kalv til andre markeder, men fortsat indenfor Europa, for verdensmarkedet tilbyder ingen alternativer, siger Sønnichsen.
For uge 19 bliver kreaturnoteringen altså hævet med 1,60 kroner, og fortsætter dermed sin himmelflugt.