Rådgiver: Fald i kødprocent er et stigende problem - mere protein i foderet kan være løsningen
I de seneste par år har man hos Velas set flere udfordringer med faldende kødproducent. Valg af enhedsblanding eller mere protein i foderet kan være mulige løsninger til at få hævet kødprocenten.

Løsningen på for lav kødprocent kan være mere protein i foderet eller brug af en enhedsblanding, vurderer rådgiver. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
Flere slagtesvinebesætninger oplever i øjeblikket udfordringer med lav kødprocent, og det kan koste dyrt i afregningen. Peter Mark Nielsen, der er rådgiver hos Velas, peger på flere faktorer, som producenterne bør være særligt opmærksomme på.
- I de sidste par år har jeg sjældent set besætninger med udfordringer med for lav kødprocent, men det begynder at komme igen, udtaler Peter Mark Nielsen i Velas nyhedsbrev Trynekontakten.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her