Ro på oksekødet: Klassisk sommerdvale rammer markedet
Ferien sænker tempoet i det danske kreaturmarked, hvor både udbud og efterspørgsel er lave. Eksporten til Sydeuropa holder dog hånden under salget men kun for kød med den rette kvalitet og marmorering.

Arkivfoto
Det danske oksekødsmarked følger det klassiske højsommermønster. Det betyder lavere aktivitet, både i supermarkederne og på Danish Crown Beefs slagterier, mens eksporten til Sydeuropa holder et stabilt niveau. I den forbindelse står noteringen for den kommende uge stille.
- Hjemmemarkedet er stille som det plejer at være, og det passer meget godt til vores udbud for tiden, som heller ikke er stort, så generelt kan man sige, at vi er nede i en forventelig bølgedal, som vi ser hvert år i Danmark, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige markedsberetning.
Ifølge Sønnichsen er det især ferietiden, der dæmper hjemmemarkedet, når mange danskere opholder sig i udlandet. I Sydeuropa er billedet dog mere positivt.
- I Europa er der dog stadig ok efterspørgsel fra Italien, Spanien osv. på varer med ben, mens de pakkede varer som f.eks. mørbrad oplever lidt afmatning. Derfor sælger vi stadig den vej, men oksekødet skal have den rigtige kvalitet til de sydeuropæiske markeder, som kigger meget efter marmorering, forklarer han.
Slagtemængderne hos Danish Crown Beef følger også det forventede sommermønster. Der er slagtet op frem mod ugens udgang, og med tilmeldingen for den kommende uge forventes det samme billede at gentage sig.
Alt i alt bevæger kreaturmarkedet sig i kendte sommerbølger med ro på hjemmemarkedet og selektiv efterspørgsel fra udlandet.