Oksekødspris tager elevatoren op

- Eftersom varerne hurtigt sælges fra hylderne, så er kunderne også klar til at bestille på lidt længere sigt, vurderer AgroMarkets i en analyse.

- Med en sommer i fuld fart forventer vi en notering på oksekød i den høje ende af skalaen. Det er ofte sådan, at succes avler succes, og eftersom varerne hurtigt sælges fra hylderne, så er kunderne også klar til at bestille på lidt længere sigt. Det styrker igen salget og dermed prissætningen, skriver AgroMarkets i en analyse på sin hjemmeside.

Her konstaterer handelsrådgivningsselskabet, at Danmark holder fester som aldrig før. Det er de fester, der ikke kunne holdes under coronanedlukningerne.

- Både catering og restauranter beretter om overnaturligt høj aktivitet, som trækker efterspørgslen op i foodsektoren. Modsat begynder detailbutikkerne nu at mærke, at forbrugerne reagerer på de stigende priser generelt og prioriterer deres køb på en anden måde end bare for et halvt år siden, skriver AgroMarkets og tilføjer:

- Heldigvis er der stadig god aktivitet på eksportmarkederne, hvilket kan være med til at opveje en eventuel afmatning i salget gennem detailbutikker.

Ifølge AgroMarkets er salget så positivt, at der er tale om salgsrekord.

Den gode efterspørgsel betyder også, at fokus drejer mere væk fra prisen og mere over på leveringssikkerhed, vurderer handelsrådgivningsselskabet.

Læs også