Mælkeprisen viser de første svaghedstegn

Afregningsprisen på mælken er fulgt med de øvrige priser op i himmelfart. Men noget tyder på, at vi nu er på vej mod en top.

Der er stadig et godt moment på priserne og efterspørgslen er god i Europa, men der er også forhold, som peger på, at træerne heller ikke denne gang vokser ind i himlen.

Det skriver Agromarkets i en analyse. 

Prisstigningerne på skummetmælkspulver og smør begynder at miste fart, og det medfører det første svage knæk på vores ledende indikator for den gennemsnitlige pris på mælk i EU.

Da der er tale om en ledende indikator, tager det lidt tid, før det sætter sig i afregningsprisen hos landmand, ligesom vi har tid til at se, om de første signaler bliver bekræftet, eller en ny efterspørgsel kan trække priserne videre op igen.

Den kinesiske regerings beslutning om et »slowdown« i økonomien smitter også af på landbrugsområdet, og det går også udover importen af mælk. Importen af smør er faldet med 28 procent fra EU i år, mens mængden af skummetmælkspulver er faldet med 32 procent, og importen af is er faldet med 21 procent. Tallene skubber til balancen i EU, for det er store mængder, som kineserne importerer.

Læs også